Församlingsråd

Församlingsrådet är församlingens juridiska styrelse. I församlingsrådet finns representanter från de olika verksamheter och delar som församlingen består av. Vår uppgift är att samordna det som händer i församlingen praktiskt. Vi ansvarar också för personal, ekonomi och lokaler.

Till församlingsrådets hjälp finns även

  • Ekonomi- och personalråd
  • Fastighetsråd
  • Barn- och ungdomsråd

Kontakta oss gärna!

Ordförande:Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Äldsterådet

Äldsterådets uppgift är att vara herdar genom att leda och stödja medlemmarna så att församlingen växer till i tro, kärlek och hopp. Uppgiften utförs genom undervisning, bön, personlig omvårdnad och själavård.

Kontakta oss gärna!

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Till äldsterådets hjälp finns även en omsorgsgrupp.

Om Skogakyrkan

Bild från församlingsläger

Vi är en kristen frikyrkoförsamling i Kungsängens centrum, 3 mil nordväst om Stockholm.

I Skogakyrkan möts människor med olika ålder, bakgrund, yrken och intressen, men med ett gemensamt - vi vill leva i en nära gemenskap med Gud och hans son Jesus. Kom gärna och besök oss på någon av våra gudstjänster eller andra tillfällen.

Läs mer: Om Skogakyrkan

Omsorgsgruppen

Omsorgsgruppen i Skogakyrkan

Vår övertygelse är att församlingen är en del av Kristi kropp, som i sina olika delar är till för varandra.

Vi i omsorgsgruppen vill vara ett samlande team som hjälps åt att se människors behov och styrkor och att hjälpa människor att hitta varandra i olika former av omsorg. Vi vill även vara ett stöd till de som ger omsorg på olika sätt.

Vi finns till för Dig som är en del av Skogakyrkans gemenskap genom medlemskap eller regelbundna besök i våra sammankomster.

Kontakta oss gärna!

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lite församlingshistorik

Församlingen har sina rötter i ett socialt arbete som startade på 1930-talet. Baptistungdomar samlade in pengar till soppkök i Stockholm (Kreuger-kraschen hade gjort många arbetslösa med fattigdom som följd). När det projektet avslutades användes de resterande pengarna för att starta ett pojkhem i Nockeby. 1939 flyttade detta pojkhem ut till Villa skoga i Kungsängen.

Läs mer: Lite församlingshistorik