Rama och Vladica

I Serbien stödjer vi två pastorer i deras arbete.

Rama är pastor i Niš, Serbiens tredje största stad med ca 156 000 invånare. Där började han arbetet bland romer i slutet av 1998.

Idag har församlingen över 100 medlemmar. Kring 100 barn kommer till söndagsskolan och ca 30 på ungdomssamlingar. De har också ett arbete bland änkor och ensamstående samt hemgrupper.

De ordnar ofta evangelisationsmöten och delar ut litteratur i flera stadsdelar där det bor romer.

Vladica är pastor i Vranje i södra Serbien, en stad med ca 56 000 invånare. Församlingen har ca 150 medlemmar, mestadels romer. De har ett stort arbete bland romska ungdomar och barn.

Det startades nyligen två nya församlingar i Vranjska Banja och i Surdulica.

Vladica arbetar mycket med att byggas ledarteam och fostra nya ledare. Att starta nya församlingar ligger starkt på hans hjärta.